Для українського меду відкрився ще один ринок збуту

8 лютого 2024 209 0
Для українського меду відкрився ще один ринок збуту
Depositphotos

Держпродспоживслужба погодила форму сертифіката на експорт меду до Китаю. Процедуру відкриття ринку меду на КНР, яка розпочалась ще у 2019 році, офіційно завершено і зазначений ринок відкритий для вітчизняних експортерів. Про це повідомила пресслужба Держпродспоживслужби.

«Це перший ринок експорту, який Держпродспоживслужба відкрила цього року. Було зроблено великий обсяг роботи, проведено безліч зустрічей, переговорів, здійснено аудит державної системи контрою в Україні. В планах — не зупинятися, а продовжувати працювати для забезпечення безперебійного експорту української продукції з метою посилення економічної стабільності та збільшення робочих місць в нашій країні», — наголосив голова Держпродспоживслужби Сергій Ткачук.

Читати за темою: Призначено голову Держпродспоживслужби

Погоджена форма Сертифіката здоров’я на експорт меду з України до Китайської Народної Республіки оприлюднена на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби в розділі «Міжнародне співробітництво», рубрика «Сертифікати на експорт з України» за посиланням.

Як зазначили у відомстві, ринок Китаю є дуже перспективним для експорту продукції українського виробництва і його відкриття для українського меду значно розширює можливості для вітчизняних виробників. 

Нагадаємо, Китай може відкрити свій ринок для українського гороху. Відповідна форма міжнародного сертифіката була підписана китайською стороною минулого тижня. Наразі документ на затверджені у Держпродспоживслужби України.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus