Реклама

Великі світові виробники сільгосптехніки продовжують постачати на російський ринок сівалки

9 лютого 2024 488 0
Великі світові виробники сільгосптехніки продовжують постачати на російський ринок сівалки
Kurkul.com

Війна в Україні стала справжнім тестом на етичність для іноземних виробників сільгосптехніки. Досить багато виробників продовжують поставляти сівалки на ринок рф.

Про це йдеться у спецпроєкті «Місія по порятунку світу від голоду», або Чому відомі виробники сільгосптехніки досі не вийшли з росії», пише Kurkul.com.

Більш ніж половина всіх поставок сівалок до росії у січні-жовтні 2023 року припадали на Німеччину. В трійку також потрапили Італія та Туреччина. Загалом імпортували до росії сівалки 117 компаній.

В топ імпортерів потрапили «Хорш Русь», «Максіо Гаспардо Руссія» та «Квернеланд Груп СНГ».

Якщо брати до уваги виробників, то найбільше поставлялася продукція Horsch (47,46% від загального об’єму). Далі йдуть Maschio Gaspardo (7,84%) та Kinze Manufacturing (4,25%). Сівалки всіх цих трьох виробників мали найбільший попит у російських фермерів.

Також німецька компанія Kverneland Group, яка входить до складу Kubota Group, за 10 місяців 2023 року продала в росію сівалок на суму $5,2 млн. 

А от французька Kuhn SAS за 10 місяців 2023 року поставила в росію сівалок на суму $5 млн. Також були поставки культиваторів на суму $887 тис.

Ще одна компанія, про яку не можемо не згадати — Poettinger. За 10 місяців 2023 року виробник PÖTTINGER Deutschland GmbH (Німеччина) продав до росії сівалок на суму $3,7 млн (в десятці найбільших постачальників). 

Читати за темою: LEMKEN продовжує поставляти на ринок росії культиватори та дискові борони

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама