Реклама

Тримати пшеницю до останнього — це небезпечна стратегія

14 лютого 2024 3997 0
Тримати пшеницю до останнього — це небезпечна стратегія
Kurkul.com

Зазвичай пікові ціни на пшеницю спостерігаються у другій половині січня. Цього сезону особливих причин для зміни тренду немає. Про це розповів партнер і директор Barva Invest Юрій Гаврилюк у блозі «Кукурудза і пшениця: продати зараз чи ближче до літа? Юрій Гаврилюк про основні тенденції на ринку експорту зернових», пише Kurkul.com.

«Принаймні до квітня попит на пшеницю буде, а далі Північна Африка та Близький Схід вже будуть збирати власний врожай пшениці, і у випадку відсутності погодних проблем у Північній півкулі, знизять попит», — зазначив експерт.

Тож, за його словами, «тримати все на останній момент» — це небезпечна стратегія, яка при цьому може не спрацювати як через внутрішні фактори (доступ до морського експорту, вартість логістики та страхування), так і суто через сценарій нереалізації погодних ризиків.

 

«І наостанок про те, який шмат пирога урвав наш ворог. З графіка видно, як росія набирає об’ємів, бо Північна Африка та Азія не гребуть у неї купувати. Все упирається в логістику: з росії вона швидша і дешевша», — підсумував Юрій Гаврилюк.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама