Реклама

На Одещині вперше посіяли 68 тисяч га озимого гороху

25 лютого 2024 262 0
На Одещині вперше посіяли 68 тисяч га озимого гороху

Посівні площі на Одещині майже не змінились. Водночас зазнала змін сівозміна. Про це пише Kurkul.com з посиланням на слова депутата Одеської обласної ради, голови депутатської групи «Аграрії Одещини» Алли Стоянової.

Це сталось за рахунок того, що внаслідок посушливих умов на півдні Одеської обл. вже не можна в такому об'ємі вирощувати ті культури які були раніше. Зокрема, зменшились площі під соняшником, збільшились під горохом.

«Вперше на Одещині посіяли 68 тисяч гектарів озимого гороху. Це без ярового. Його планується засіяти ще близько 40 тисяч гектарів. Завжди Одещина мала загалом близько 40 тисяч гектарів гороху взагалі по області», — розповіла Алла Стоянова.

Також вона додала, що зменшились площі озимого ріпаку з 200 тис. га до 150 тис. га.

«В цілому плюс-мінус загальна площа посіву не змінилась. Ще в нас збільшились площі під томатами. Це пов'язано з тим, що зруйнована Каховська ГЕС, зруйноване зрошення. Навантаження від Херсонської області перейшло до Одещини. І сьогодні ті наші сільгоспвиробники, які мають зрошення, вони додають у свою сівозміну томати. Оскільки є заводи-виробники, які потребують цієї сировини», — додала Алла Стоянова.

Нагадаємо, окремі агрогосподарства Миколаївщини розпочали посів ярих культур. Зокрема,  коріандру, льону та ярого ячменю.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама