Реклама

Сухий порт на Львівщині розпочав перевантажувати мінеральні добрива

28 лютого 2024 85 0
Сухий порт на Львівщині розпочав перевантажувати мінеральні добрива
ЦТС

У «Мостиському сухому порту» поблизу українсько-польського кордону на Львівщині додали послугу із перевантаження мінеральних добрив.

Тут є митна зона, що дозволяє вивантажувати добрива на склад одразу після перетину кордону. Про це повідомляє Центр транспортних стратегій (ЦТС).

«Хоча послуга перевантаження добрив на кордоні не є новою, сам термінал виділяє одну дійсно унікальну і затребувану в наш час опцію, а саме наявність митної зони, яка дозволяє приймати і вивантажувати добрива на склад одразу після перетину кордону», — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, на території термінала є вісім колій, на яких можна одночасно приймати європейські вагони (колія 1435 мм) та перевантажувати добрива у вагони колії 1520 мм або на вантажні автомобілі.

Наявність митної зони дозволяє підприємствам економити від 100 тис. грн за день простою потяга в очікуванні розмитнення.

До слова, «Мостиський сухий порт» розпочав роботу влітку 2022 року. Тут працює зерновий термінал, обладнаний насосними станціями для роботи з вантажами соняшникової та соєвої олій. Окрім того, тут приймають контейнерні вантажі.

Читати за темою:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама