Китай вчергове скасував закупівлю американської пшениці

13 березня 2024 205 0
Китай вчергове скасував закупівлю американської пшениці
Kurkul.com

Китай вчергове скасував закупівлю пшениці зі США, аргументувавши свої дії значною пропозицією на світовому ринку. Ці дії вплинули на ф’ючерси зернових на Чикаго. Про це повідомляє Bloomberg.

У заяві Міністерства сільського господарства США зазначається, що приватні експортери відмовились від закупівлі 264 тис. т американської м’якої червоної озимої пшениці для поставки в Китай.

Це була третя поспіль сесія з таким оголошенням, що призвело до загального скасування 504 тис. т, найбільшого показника за даними Міністерства сільського господарства США за 1999 рік.

Як повідомили оператори ринку, зниження експортних цін на російську пшеницю та висока пропозиція на світовому ринку продовжують стримувати попит на американську пшеницю.

На тлі цього ф’ючерси пшениці на CBOT 12 березня продемонстрували знижувальний тренд, після того, як за результатами торгів напередодні вони подорожчали практично на 4% до рівня попереднього торгового дня і склали $201,1 за тонну.

Нагадаємо, Китай активно контрактує українську кукурудзу. Інші імпортери — Туреччина, Єгипет, Італія, Іспанія також почали багато купувати української зернової.

Читати за темою: На фоні рекордного падіння цін Китай імпортував великі партії кукурудзи з України та США 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus