Аналітики прогнозують зростання цін на українську кукурудзу у найближчі тижні

12 березня 2024 4467 0
Аналітики прогнозують зростання цін на українську кукурудзу у найближчі тижні
Kurkul.com

Українська кукурудза дорожчає, оскільки зростає попит з боку закордонних імпортерів. Про це розповіли аналітики сільгоспкооперативу «ПУСК».

«Очікування трейдерів, що з надходженням на світовий ринок нового врожаю кукурудзи з Аргентини, впадуть попит і ціни на українську зернову, не виправдалися. Наразі аргентинський новий врожай продається за вищими цінами, ніж українська кукурудза. Можна прогнозувати зростання цін на кукурудзу з України у найближчі тижні», — зазначили аналітики.

За їх словами, Китай активно контрактує українську кукурудзу. Інші імпортери — Туреччина, Єгипет, Італія, Іспанія також почали багато купувати української зернової.

«На глибокій воді, у морських портах умовні ціни зросли до $142-145/т. Можна прогнозувати, що на тлі попиту показники будуть додавати $2-3/т в тиждень і сягнуть рівня щонайменше $150/т на базисі СРТ вже до кінця березня», — прогнозують у ПУСК. 

На базисі DAP українська кукурудза торгується з поставкою у березні-квітні до Італії, Австрії та Німеччини у діапазоні $192-197/т.

Нагадаємо, на фоні рекордного падіння цін Китай імпортував великі партії кукурудзи з України та США.

Читайте також: Фуражна пшениця зрівнялася за ціною з кукурудзою — брокери

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus