Виробники агродронів зможуть отримувати гранти

28 березня 2024 42 0
Виробники агродронів зможуть отримувати гранти

Кабінет Міністрів України розширив можливості отримання грантів підприємствами, що виробляють невійськові дрони або їх частини. Про це повідомила пресслужба Мінекономіки.

Відповідні зміни до Порядку надання грантів на створення або розвиток переробних підприємств Уряд ухвалив на засіданні 22 березня 2024 р.

Як зазначається, такі дрони використовуються як у соціальній, так і в агросфері: для доставки різноманітних вантажів (зокрема пошти, чи інструментів на будівництві), контролю за судноплавством, доглядом за худобою чи обробкою полів.

Грантові кошти виробники дронів зможуть спрямувати на придбання, доставку та монтаж обладнання, а за кошти власного внеску — придбати сировину, матеріали, комплектуючі та покрити поточні потреби.

В Міністерстві економіки України пояснили, що тепер підприємства з виробництва невійськових дронів зможуть отримувати грант від держави у розмірі 80% вартості поданого проєкту.

«Виробники невійськових дронів матимуть такі ж унікальні умови отримання гранту, як до цього мали лише підприємства на деокупованих територіях. Тобто зможуть отримати до 80% від вартості проєкту як грант від держави. Умови діють для підприємств, розташованих в будь-якій контрольованій частині країни. Окрім того, рішення передбачає, що грантові кошти виробниками безпілотників можуть використовуватися для поповнення оборотного капіталу», — розповіла Перший віцепрем’єр-міністр України — Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Нововведення стимулюватиме розвиток вітчизняних підприємств, які виробляють мирні дрони та їх складові, сприятиме розширенню виробництва.

Читайте також: Фермери можуть придбати агродрон XAG V40 на вигідних умовах

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus