В Тернопільській області відновлять завод з виробництва біоетанолу

30 червня 2015 81 0
В Тернопільській області відновлять завод з виробництва біоетанолу
Аutocentre.uaВ Тернопільській області відновлять завод з виробництва біоетанолу

У Тернопільській області до кінця 2015 р. планується відновити роботу всіх спиртозаводів регіону. Про це повідомив голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна, передає прес-служба ОДА.

Він зазначив, що всього на території області знаходиться 11 спиртозаводів, 5 з яких нещодавно почали працювати, в т.ч. Зарубинецький спиртозавод, який отримав дозвіл на випуск продукції.

«Потужність виробництва заводу — 6 тис. Дал на добу. Відновлюючи завод, ми пішли шляхом впровадження європейських стандартів. Це перше підприємство в області, яке буде виробляти біоетанол», — сказав Степан Барна.

Як повідомив, у свою чергу, почесний консул Вірменії Норік Геворкян, відновлення заводу є проектом співпраці державного підприємства та приватного бізнесу. Для оновлення підприємства майже всі 60 млн грн вклали вірменські інвестори.

«Спиртозавод не працював протягом п'яти років, тому довелося повністю замінювати технології, обладнання, перекваліфікувати персонал», — підкреслив він.

За його словами, на підприємстві підготовлено 500 т сировини для випуску основної продукції — біоетанолу.

«Ми працюємо на всіх ринках збуту в Україні, адже є дефіцит цього продукту, тому попит високий. Плануємо вийти і на європейський ринок», — повідомив Норік Геворкян.

Виконано за допомогою Disqus