Експортерам с/г продукції варто диверсифікувати свої ринки збуту — Висоцький

15 квітня 2024 61 0
Експортерам с/г продукції варто диверсифікувати свої ринки збуту — Висоцький
Kurkul.com

Українським експортерам необхідно шукати альтернативні ринки збуту для сільгосппродукції, оскільки квоти, запроваджені Європейським Союзом з 5 червня, значно менші, ніж можливості України.

Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький, передає Економічна правда.

«Практично самі обмеження вступають у дію з 5 червня поточного року. Якщо в певний момент, наприклад, 1 липня, 20 серпня, обсяг квот, за якими було запропоновано обмеження, буде досягнуто, тоді у Європейського Союзу є право протягом 14 днів ухвалити рішення про обмеження ввезення цієї продукції до кінця календарного року», — пояснив посадовець.

За його словами, запропонований механізм абсолютно новий в історії торговельних відносин — це «не класичні квоти або обмеження», тому, буде він застосований на практиці чи ні, невідомо.

Тарас Висоцький додав, що до літа є час, за який експортерам варто диверсифікувати свої ринки збуту.

Нагадаємо, 8 квітня Європейський парламент і Європейська рада попередньо погодилися ще на рік призупинити дію імпортних мит і квот для української сільськогосподарської продукції, проте з більшим захистом для європейських фермерів та жорсткішими обмеженнями для української продукції.

Разом з тим частиною компромісного рішення країн ЄС щодо введення обмежень на імпорт з України певних видів сільськогосподарської продукції стало введення експортних тарифів проти російських поставок аналогічної продукції.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus