ЄС розпочав процес введення мит на російську та білоруську агропродукцію

19 квітня 2024 32 0
ЄС розпочав процес введення мит на російську та білоруську агропродукцію
Depositphotos

Лідери Європейського Союзу доручили виконавчим органам ЄС розробити пропозиції щодо додаткових тарифів для російської та білоруської сільськогосподарської продукції.

Відповідне доручення Раді ЄС і Європейській комісії прописано у висновках, схвалених за результатами дводенного засідання Європейської ради, пише «Інтерфакс-Україна».

У висновках констатується, що «конкурентоспроможний і стійкий сільськогосподарський сектор є ключовим стратегічним інтересом Союзу».

Зазначається також, що фермери потребують стабільної та передбачуваної структури, зокрема для вирішення екологічних і кліматичних проблем.

«Згідно зі своїми попередніми висновками, Європейська рада закликає до якнайшвидшого ухвалення поправок до регламенту Спільної аграрної політики й заохочує Раду ЄС та Євроомісію продовжити роботу, особливо щодо запровадження додаткових тарифів на певний імпорт до Європейського Союзу російської та білоруської сільськогосподарської продукції, з огляду на вплив на Єдиний ринок та гарантування того, що транзит таких товарів до країн, що розвиваються, залишиться неушкодженим», — йдеться у документі.

Нагадаємо, ЄС разом з обмеженнями на український імпорт введе квоти на товари з росії.

Читайте також: Після піврічної паузи Литва відновила закупівлю російського зерна

Виконано за допомогою Disqus