Реклама

Суд арештував агропідприємства та землю, які до війни належали меру Херсона

16 травня 2024 65 0
Суд арештував агропідприємства та землю, які до війни належали меру Херсона
Depositphotos

Суд Миколаєва заарештував майно мера Херсона Ігоря Колихаєва, згідно з ухвалою Центрального районного суду. Арешт включає земельні ділянки, сільськогосподарську техніку, нежитлові будівлі та автомобілі, що належать його компаніям, в тому числі «Торговому дому Продексім», «Горностаївському райагрохіму», СБК «Світанок», та фермерському господарству «Юкос і К».

Про це свідчить ухвала Центрального районного суду міста Миколаєва з профільного реєстру, пише most.ks.ua.

У результаті арешту, під контроль правоохоронних органів перейшло:

  • 180 земельних ділянок належних «Продексіму»;
  • ряд сільгосптехніки та нежитлові будівлі, що знаходяться у реконструкції;
  • заблоковано 57 земельних ділянок та майно «Горностаївського райагрохіму», включно з насосною станцією та ремонтними майстернями;
  • 24 земельні ділянки та майно СБК «Світанок», включно з будівлею пошти та автогаражами;
  • фермерське господарство «Юкос і К» втратило контроль над 95 земельними ділянками, центральною ремонтною майстернею та іншою технікою. Також було заарештовано корпоративні права на зазначені компанії.

Арешт стався у контексті розслідування діяльності Петра Ляшка, підписанта компанії «Юкос і К», обвинуваченого в колабораціонізмі та пособництві державі-агресору. Згідно зі слідством, у липні 2022 року Ляшко передав майнові права компанії російській фірмі, що призвело до призначення його керівником тимчасової адміністрації в окупованій Херсонщині. Надалі він взяв участь у реєстрації за російськими законами інших фірм Ігоря Колихаєва.

Наразі триває досудове розслідування й Петру Ляшку загрожує кримінальна відповідальність. 

Нагадаємо, ще у квітні 2023 р. окупаційна адміністрація рф на Херсонщині повідомила про захоплення майна аграрного підприємства, що до окупації належало міському голові Херсона Ігорю Колихаєву, якого арештували росіяни. 

Окупанти заявили, що Ігоря Колихаєва «арештували» нібито за «антиросійську діяльність і співпрацю з офісом президента України», а також «націоналізували» його майно.

Як відомо, про викрадення Колихаєва російськими окупантами стало відомо 28 червня 2022 р. У вересні 2023 р. окупанти підтвердили, що Ігор Колихаєв перебуває у них в полоні.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама