Реклама

На Рівненщині розвивають полуничний агротуризм

30 травня 2024 120 0
На Рівненщині розвивають полуничний агротуризм
Рівненська ОДА

У селі Маща Рівненського району не лише вирощують ягоди, а й пропонують людям їх зібрати особисто, повідомляє родина Мельників, яка розвиває агротуризм в цьому регіоні.

Про це повідомляє Рівненська обласна адміністрація.

Родина Мельників займається ягідництвом з 2011 року. Почавши з кількох соток землі, сьогодні фермери працюють на 23 гектарах, частина з яких під органікою. Полуниця займає 2 гектари, з вирощуванням сортів переважно нідерландської та італійської селекції. Усі плантації під крапельним поливом. Крім полуниці, родина вирощує малину, обліпиху, озиме жито та займається садівництвом.

Заступник голови Рівненської ОДА Олександр Кохан ознайомився з веденням сімейного бізнесу родини Мельників. Підприємство розвиває свій бренд «Garbio by Melnik». Для придбання техніки фермери скористалися державною програмою «5-7-9», а витрати на сертифікацію органічного виробництва були відшкодовані з обласного бюджету.

«Підприємство розвивається та просуває свій бренд «Garbio by Melnik». Для придбання техніки скористалися державною програмою «5-7-9». А витрати на сертифікацію органічного виробництва їм відшкодували з обласного бюджету. Закликаю підприємців Рівненщини користуватися державними та обласними програмами підтримки. Саме платформа «Зроблено в Україні» націлена на розвиток місцевого бізнесу», — підсумував Олександр Кохан.

Читайте також: Український фермер за 5 місяців побудував у Польщі сучасну ферму на гідропонному зрошенні

© Єлизавета Кудиненко, Kurkul.com, 2024 р.

Виконано за допомогою Disqus

Реклама