Реклама

Аматори залишать овочівництво за один-два сезони — прогноз

3 червня 2024 117 0
Аматори залишать овочівництво за один-два сезони — прогноз
Kurkul.com

У перший рік після початку великої війни був дефіцит продукції і дуже багато людей пішли в агробізнес, зокрема в овочівництво. Про це розповів власник ТОВ «Раст-Агро» з Дніпровщини Андрій Романів.

«Дуже багато людей зацікавились овочами, особливо, тих, хто цим раніше не займався. Тим більше, що у зерновиків на той момент впали продажі через блокаду портів. І до сьогодні Україна з цього тренду ще не вийшла. Як то кажуть, не всі ще награлися», — зазначив фермер.

Проте він прогнозує, що скоріш за все, ще сезон-два — і аматори залишать цю галузь, а залишаться ті, хто налаштований працювати професійно. 

«Дуже велику частку у цьому овочевому бумі займають домогосподарства, люди, які вирощують на власних паях, городах. Це також впливає на наш бізнес: якщо пайовики бачать, що можуть бути проблеми з продуктами, починають активно саджати біля хат не тюльпани, а картоплю з капустою», — підсумував Андрій Романів. 

Також він додав, що наразі чи аграрій продає продукцію з поля, чи з холодильника — різниці у ціні майже немає, а, враховуючи витрати на зберігання, — додаткового заробітку також немає.

Читати за темою:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама