Реклама

Аграрії ще одного регіону розпочали збір нового врожаю

10 червня 2024 618 0
Аграрії ще одного регіону розпочали збір нового врожаю
Kurkul.com

Аграрії Херсонської області розпочали збір ранніх зернових. Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

«Відвідав кілька фермерських господарств у області, де наші аграрії почали збирати ранні зернові. Один із викликів цьогорічної посівної — належне зберігання врожаю. Адже окупанти знищили ангари та склади. І жоден елеватор не працює», — зазначив він. 

Нагадаємо, раніше жнива стартували на Одещині та Миколаївщині.

Також голова ОВА розповів, що фермери Херсонського та Бериславського районів одними з перших отримали майже сотню модульних зерносховищ, для зберігання врожаю. Сільгоспвиробники самостійно вже встановили перші конструкції, які можуть забезпечити зберігання до тисячі тонн збіжжя.

«Через воєнні реалії та відсутність коштів на відновлення складів аграрії змушені шукати альтернативні методи зберігання врожаю. Деякі фермери використовують рукава, але це потребує дороговартісного обладнання для завантаження та розвантаження», — розповів Олександр Прокудін, додавши, що цього тижня планується безкоштовний розподіл 204 рукавів для зберігання понад 40 тис. т збіжжя.

Водночас чимало українських аграріїв повною мірою оцінили переваги збереження зерна у полімерних рукавах, тому все частіше обирають зберігання таким чином.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама