Реклама

На березі Прута у Чернівцях виявили туші свиней заражені АЧС

11 червня 2024 46 0
фото ілюстративне
Kurkul.comфото ілюстративне

У понад 20 населених пунктах Чернівецької області оголосили карантин через африканську чуму свиней. Про це повідомила заступниця начальника обласної Держпродспоживслужби Анжела Косован, передає Суспільне.

Вірус виявили у тушах свиней, які знайшли на березі Прута у Чернівцях.

«На березі Прута виявили свіжу тушу двомісячної свійської свині, а також 12 частин та субпродукти дорослої свині. На місці провели дезінфекцію, а туші спалили. Попередньо зразки м'яса відправили на експертизу в державну лабораторію держпродспоживслужби в Івано-Франківську. Там підтвердили наявність вірусу африканської чуми свиней», — йдеться у повідомленні.

Як зазначила фахівчиня, карантинні заходи будуть проводити у понад 20 населених пунктах. У 3-кілометровій зоні від місця, де виявили африканську чуму, умови карантину будуть суворішими. 

До цієї зони відносять Першотравневий район Чернівців, а також села: Буда, Магала, Прут та Остриця. У цих населених пунктах проведуть облік усього свинопоголів'я, проведуть забій свиней з ознаками АЧС, а їхні туші спалять. 

У 10-кілометровій зоні будуть обліковувати поголів'я свиней, проводити роз'яснювальну роботу, а також заборонять торгівлю свинями та свинним м'ясом з населених пунктів.

У прокуратурі повідомили, що розпочали розслідування за фактом порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням. Досудове розслідування проводять слідчі поліції.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus