Реклама

Оприлюднено рейтинг регіонів за продуктивністю молочних корів

17 червня 2024 226 0
Оприлюднено рейтинг регіонів за продуктивністю молочних корів
Kurkul.com

Найкраща продуктивність корів в тих областях України, де є просунуті аграрні компанії та ферми великих переробників молока. Йдеться про «ІМК», «Терра Фуд», «Молочний альянс» та «Вімм-Білль-Данн», які витягують в лідери Чернігівську область, а також стимулюють Черкаську.

Про це свідчать дані аналізу швейцарсько-українського проєкту «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», пише LIGA.net.

Для Тернопільщини та Хмельниччини такими локомотивами є «Молокія» та «Дживальдіс», а для Миколаївської області — «Лакталіс» та «Формула смаку» (Волошкове поле).

Так, згідно з дослідженням, у двох областях України найкращі корови Європи, проте в більшості областей надої корів на рівні країн Африки.

На Чернігівщині середня продуктивність корів на фермах аграрних компаній становить 11,24 т на рік. Це більше, ніж у будь-кого з провідної молочної європейської трійці — Данії (10,2 т на рік), Естонії (10,1 т на рік) та Чехії (9,4 т на рік).

Другі за продуктивністю українські корови з Тернопільської області, де середній надій становить 9,74 т на рік.

Тим часом на Закарпатті продуктивність корів на рівні країн Африки. Якщо закарпатці отримують від корови 1 т молока на рік, то в Єгипті — 2 т. 

Щодо аутсайдерів, то їх наявність на Півдні пояснюється посушливим кліматом. На Заході — Закарпаття, Львівщина та Івано-Франківськ — молочну галузь пригнічує потік імпорту з Польщі та Чехії, найчастіше  ще й контрабандний.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама