Реклама

Фермер з Полтавщини оснащує господарство сонячними панелями

4 липня 2024 130 0
Господарство «Скіф»
Господарство «Скіф»

Фермер з Полтавщини Олексій Бовдир, зважаючи на ситуацію в енергосистемі України, розпочав роботи з оснащення ферми сонячними панелями. Потужність станції, яку будують — 120 кВт.

Про це він розповів у матеріалі «Сучасна ферма не має бути схожою на сарай» на Kurkul.com.

«Треба максимально намагатися розвантажити енергосистему, тому ми оперативно будуємо альтернативні джерела енергії. До речі, і молоко ми охолоджуємо за допомогою холодної води зі свердловини — тим самим теж забезпечуючи максимальну економію електроенергії. Фактично на 50% вдалося зекономити. Молоко таким чином охолоджується із 36°С до 3,3ºС», — пояснив фермер.

Загалом на господарстві «Скіф» вирощують понад 3 тис. корів.

Читайте також: Що смакує корові — правильне силосування і зберігання корму

Раніше підприємство спеціалізувалося на вирощуванні зернових культур, цукрових буряків та скотарстві. Нині тут все адаптовано під розвинуте молочне тваринництво, а от уже рослинництво має другорядну роль. 

Комбікорми для корів тут виробляють самі, але лінійці вже 10 років, вона застаріла, потребує модернізації. 

«У найближчій перспективі плануємо запустити свій комбікормовий завод, лінію гранулювання. Для телят ми вже гранулюємо комбікорм. Тобто потихеньку модернізуємося. Адже ідей до втілення дуже багато. А відкладати їх на потім, після війни — немає часу. Життя йде, треба рухатися», — додав Олексій Бовдир.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама