Реклама

Учасники зернового ринку підписали Меморандум про взаєморозуміння на 2024/2025 МР

19 липня 2024 1061 0
Учасники зернового ринку підписали Меморандум про взаєморозуміння на 2024/2025 МР
Мінагрополітики

Виконуючий обов’язки Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький та учасники зернового ринку підписали Меморандум про взаєморозуміння на 2024/2025 МР. повідомила пресслужба Мінагро.

Серед учасників зернового ринку підписантами виступили:

Сторони домовилися співпрацювати з питань узгодження балансових характеристик зернового ринку України у 2024/2025 маркетинговому році для забезпечення продовольчої безпеки, стабілізації ринку зерна, прогнозованого експорту зерна та надходження валютної виручки.

Як зазначив Тарас Висоцький, Мінагрополітики та зерновий ринок вже понад десять років підписують Меморандум про взаєморозуміння для забезпечення внутрішньої продовольчої безпеки та підтримки стабільного експорту.

«Пшениця — основний продовольчий продукт в Україні. Необхідно, щоб українці були забезпечені хлібом, на внутрішньому споживчому ринку не виникло дефіциту і спекуляцій. Також, щоб агровиробники могли в достатніх обсягах експортувати зернові культури», — зазначив Тарас Висоцький.

Своєю чергою представники агробізнесу зауважили, що підписання Меморандуму — це позитивний сигнал для всіх учасників ринку, оскільки дає розуміння очікуваних цифр експорту та переробки, а також внутрішнього споживання. 

Читати за темою: Аграрії експортували перший мільйон тонн кукурудзи

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама