Реклама

На Одещині з'явиться нова равликова ферма

23 липня 2024 55 0
«Равлики Бессарабії»
Facebook«Равлики Бессарабії»

В Білгород-Дністровському районі у с. Плахтіївка на Одещині реалізується новий проєкт зі створення равликової ферми. Про це повідомили в Департаменті АПК Одеської ОВА.

У планах — будівництво переробного підприємства з подальшою реалізацією равликів за кордон.

Як зазначили у відомстві, равликові ферми Одещини розширюють географію експорту. Окрім звичайного виробництва м’яса підприємці реалізують фаршированих равликів в різних соусах, що сприяє подальшому розвитку переробної галузі.

Наразі ареал вирощування равликів на Одещині представлений у кількох районах:

  • На півночі — в с. Арчепитівка Любашівської територіальної громади п’ятий рік поспіль на березі р. Кодима функціонує ферма, яка спеціалізується на вирощувані та експорті двох видів равликів: Helix Aspersa Müller та Helix Aspersa Maxima. Виробнича потужність — 2-3 тонни на рік. Вирощену продукцію споживають місцеві жителі та експортують до Барселони.
  • В Бессарабії на березі озера села Саф’яни в пониззі Дунаю розташована екоферма «Равлики Бессарабії», яка спеціалізується на виробництві м’яса середземноморської породи равликів Helix aspersa Muller. Вирощують їх за європейською технологією, тільки на натуральному прикормі, без будь-якої хімії. З початку війни ферма перетворилася на місце реабілітації, яке все частіше відвідують переселенці, ветерани, учасники бойових дій тощо. Тут можна відпочити на березі озера з дегустацією страв з равликів.
  • Популярним на Одещині стало й вирощування равликів, яких надалі доставляють до ресторанів. Зокрема, ФОП Волчанов Геннадій Степанович спеціалізується на приготуванні равликів по-діжонськи, в соусі дорблю, по-бургундськи, в трюфельному соусі.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама