Реклама

Фахівці пояснили, коли економія на добривах виправдана

24 липня 2024 2230 0
Добрива
Kurkul.comДобрива

Варто дивитись не на ціну добрив та зерна окремо, а рахувати співвідношення вартості тоннажу карбаміду до тоннажу пшениці або кукурудзи.

Про це розповів генеральний директор HarvEast Дмитро Скорняков у спецпроєкті «Лайфхаки від HarvEast: коли купувати добрива та як обирати постачальників» на Latifundist.com.

Він пояснив, що якщо це співвідношення велике (наприклад, 1 т карбаміду до 3 т пшениці), то аграрій може інвестувати в добрива якомога більше. Якщо погане, як це було минулого року, то треба зменшувати кількість добрив.

«Цього року на Київщині склалися гарні погодні умови для розвитку кукурудзи — опадів було достатньо. Ціни на цю культуру цікаві для виробника. Ціни на азотні добрива у порівнянні з попереднім роком впали. То чому б нам не дати під кукурудзу додатково азот?», — додав Дмитро Скорняков.

За його словами, через гарне співвідношення ціни добрив до ціни продукції, цього сезону компанія використовує більше добрив, ніж минулого.

Своєю чергою комерційна директорка HarvEast Олена Шелест розповіла, що загалом в компанії намагаються не економити на живленні рослин. З початку повномасштабного вторгнення відмовилися лише від внесення калійних добрив.

«Скоротити потребу у добривах можна тільки на 10-20%. Але ж це не економія! Ми, наприклад, за результатами агрохімічного аналізу ґрунту навіть збільшили закупівлю комплексних добрив і застосували диференційований підхід до внесення калійних добрив. Таким чином, ми не витрачаємо зайві кошти і використовуємо добрива з «розумом», — пояснила Олена Шелест.

Як зазначила комерційна директорка, вже близько 7 років складні добрива для зернових та олійних і КАС2 6+4S для озимих культур купують виключно у компанії GROSSDORF. Ексцесів з приводу поставки неякісного товару не було. 

Читайте також: GROSSDORF може забезпечити КАСом всю Україну

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама