Реклама

Загарбники озвучили цифри втрат врожайності с/г культур на ТОТ Херсонщини

25 липня 2024 79 0
Загарбники озвучили цифри втрат врожайності с/г культур на ТОТ Херсонщини
Kurkul.com

Окупанти почали визнавати проблеми, до яких призвело їхнє «господарювання» на окупованих територіях Херсонської області. Про це пише ipc.org.

Зокрема загарбники озвучили цифри втрат врожайності сільськогосподарських культур. Наприклад, деяких злакових та бобових цьогоріч росіянам на землях лівобережжя вдасться зібрати вдвічі менше, ніж у 2023 р. У регіоні введено режим «надзвичайної ситуації», а місцеві фермери називають цей сезон «катастрофічним».

«Порівняно з минулим роком, на 50% знизилися збори гороху та ріпаку, на 33% — ячменю, на 19% — пшениці», — такі цифри повідомили окупанти.

Очікувано, що всі гарантовані аграріям лівобережжя субсидії та державна підтримка виявились пустими обіцянками. Це визнають і самі фермери, які довірились росіянам та пішли на співпрацю з ними.

Читати за темою: Окупанти планують штрафувати фермерів за зниження урожайності

«Щодо баштанної та овочевої продукції: у 2023 році передбачалися заходи держпідтримки. На жаль, ці заходи підтримки фермерів не виконані в повному обсязі або зовсім не виконані», — розповів Павло Кім, фермер з окупованого Скадовська.

Головною причиною кризи росіяни називають посушливе літо.

«Проте справи в аграріїв правобережжя Херсонщини йдуть значно краще, тож, скоріш за все, справа саме у «криворукості» російських управлінців», — йдеться у повідомленні видання.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама