Реклама

Закон про легалізацію медичного канабісу вступив у дію

16 серпня 2024 56 0
Закон про легалізацію медичного канабісу вступив у дію

В Україні з 16 серпня вступає в дію закон щодо легалізації медичного канабісу, який регулює обіг рослин роду коноплі Cannabis. Повідомляє Kurkul.com.

Згідно з законом дозволяється культивувати (вирощувати) медичні коноплі в Україні лише зі суворим дотриманням вимог. Рослини мають вирощуватись тільки в умовах закритого ґрунту (наприклад, теплиці), із цілодобовим відеоспостереженням і наданням безоплатного цілодобового доступу до нього Нацполіції.

Щоб здійснювати діяльність, пов'язану з вирощуванням, імпортуванням/експортуванням, виробництвом, зберіганням тощо медичного канабісу, суб'єкт господарювання має отримати ліцензію.

Ухвалений документ також передбачає, що кожна рослина, партія продуктів перероблення, одиниця фасованої продукції, пакування лікарського засобу на основі канабісу маркуватиметься унікальним електронним ідентифікатором. Дані вноситимуться до спеціально створеної єдиної інформаційної бази.

Нагадаємо, що використання рослин роду коноплі в інших, крім медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності, заборонено.

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2024 р.

Виконано за допомогою Disqus