Реклама

Десикація соняшнику знижує втрати врожаю на 30-50%

19 серпня 2024 98 0
Десикація соняшнику знижує втрати врожаю на 30-50%

При збиранні соняшника вологість кошиків може бути на 30-50% вищою, ніж вологість насіння, що може призвести до додаткового зволоження насіння під час жнив. Використання десикантів допомагає рівномірно дозрівати рослинам, зупиняє розвиток хвороб та знищує бур’яни, що значно полегшує збирання і знижує втрати на 30-50%. Про це розповіли фахівці Агродепартаменту компанії LNZ Group.

«Оптимальний час для проведення десикації — це час, коли вологість насіння складає 20-25% і рослини перебувають у стадії фізіологічної стиглості. Після досягнення "лимонної стиглості" десикація стає необхідною при вологості насіння близько 30%. Для внесення десикантів слід обирати середньодобову температуру +13-14°С, коли їхня дія є найефективнішою», — зазначили фахівці. 

Вибір десиканта залежить від мети обробки:

  • Якщо необхідно підсушити культуру до залікової вологості, рекомендується використовувати десикант Диквалан Макс (Дикват дибромід, 374 г/л) від бренду DEFENDA.
  • У випадку, коли перед збиранням на полі є бур’яни і вологість рослин перевищує 30%, краще зупинити вибір на препаратах на основі гліфосату, таких як Напалм (ізопропіламінна сіль гліфосату, 480 г/л (360 г/л у кислотному еквіваленті)) або Напалм Супер (калійна сіль гліфосату 663 г/л (540 г/л у кислотному еквіваленті)).
  • Дикват є найбільш швидкодіючим десикантом і забезпечує ефект протягом 4-7 днів, тоді як гліфосати потребують 12-14 днів для досягнення максимального результату.

 Читайте також: Падіння врожайності соняшника та кукурудзи збільшить потребу аграріїв у коштах 

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2024 р.

Виконано за допомогою Disqus

Реклама