Реклама

Перед посівом озимини фахівці радять провести гербіцидну «чистку»

28 серпня 2024 56 0
Перед посівом озимини фахівці радять провести гербіцидну «чистку»
Ukravit

Якщо на полі, де аграрій планує висівати озимі зернові колосові — пшеницю, ячмінь або жито, — присутні багаторічні бур'яни, злакові або дводольні, бажано провести попередню гербіцидну «чистку».

Про це розповів директор департаменту агротехнологій Ukravit Олександр Мигловець у блозі на Latifundist.com.

Оптимальним вибором у такому випадку є гербіциди суцільної дії, зокрема препарати на основі гліфосату. В портфелі Ukravit — це Гліфовіт (діюча речовина — ізопропіламінна сіль гліфосату) або Гліфовіт Екстра (калійна сіль гліфосату).

Проти окремих і нових видів бур’янів до препаратів на основі гліфосату фахівець рекомендує додавати бакових «партнерів». Наприклад, у разі проблем із хвощем польовим ефективною комбінацією є Гліфовіт в якості базового препарату та Агростар (МЦПА) — як «партнер».

Якщо поле засмічене берізкою польовою, найкращий ефект дасть Гліфовіт Екстра із продуктом Диво Н (діюча речовина — дикамба). Якщо ж є проблеми з осоковими бур’янами, оптимальний вибір — Гліфовіт в якості базового препарату і Квін Стар Макс (хізалофоп-п-етил) або Кельт (флуазифоп-п-бутил) — як «партнер».

На полях, забур’янених осотами, особливо в більш посушливих регіонах України, ефективна суміш — це Гліфовіт або Гліфовіт Екстра у тандемі з гербіцидом Мастак (діюча речовина — клопіралід) або Диво Н (дикамба).

«Головна мета таких комбінацій — максимально знищити кореневу систему багаторічних бур’янів. Це допоможе запобігти засміченню зернових колосових культур, для яких зазначені бур’яни є суперпотужними конкурентами — в плані живлення, вологи, освітлення, алелопатії тощо», — додав Олександр Мигловець.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама