Реклама

Після окупації Мелітополя садівники закладають нові черешневі сади

10 вересня 2024 44 0
Після окупації Мелітополя садівники закладають нові черешневі сади
Kurkul.com

В Україні досить позитивна тенденція щодо закладання кісточкових садів. Після окупації Мелітополя особливо багато закладається черешневих садків. Про це розповів Олег Базюк, засновник компанії «Долина Агро».

При чому, за його словами, садівники ретельно підходять до підбору сортів, поливу, догляду та зберігання.

«З’являються дуже хороші, якісні ранні і пізні сорти на світовому ринку. Сьогодні для вибору вистачає багато чого, що можна закласти, питання в іншому — в яких умовах це робити, на якого споживача розраховувати?», — зазначив аграрій.

Після окупації Мелітополя дуже багато черешневих садів почали закладати в інших регіонах. 

«Черешня сьогодні — це вигідна інвестиція. Для неї добре складається кон’юнктура ринку і ціна, яка досить цікава виробникам. Аби правильно зберігати урожай, дехто вже закуповує холодильники та сортувальні лінії», — підсумував фермер.

До слова, на початок вересня у рамках урядової грантової програми підтримки малого та середнього бізнесу «єРобота» 79 сільгоспвиробникам виплачено 323,9 млн гривень грантової допомоги. З них на сади виплачено 220,4 млн грн 58 господарствам та 103,5 млн грн отримали 21 господарств на створення та розвиток теплиць.

За даними Мінагрополітики, найбільше грантів фермери беруть на закладку нових горіхових (931 га) та яблуневих (750 га) садів. Тим часом черешневих садів закладено на 2,7 га. 

Читайте також: Павло Барбашов: На ринку фруктів виграє той, хто вміє продавати

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама