Фермер відкриє міський город на даху

17 квітня 2016 111 0
Киянин Олександр Супрунець перетворився на міського фермера
hmarochos.kiev.uaКиянин Олександр Супрунець перетворився на міського фермера

Киянин Олександр Супрунець перетворився на міського фермера, влаштувавши город на великому незаскленому балконі святошинської багатоповерхівки, повідомляє «Хмарочос».

Як зазначає ідеолог проекту «Cади 31В1», співзасновник Biggggidea.com, ГО Garage Gang й «Місцева економіка», бажання вирощувати щось корисне, не декоративні рослини, а те, що можна було б вживати, з'явилося три роки тому.

«У перший рік посіяв зелень та салат». На третій рік на балконі вже було близько 20 кущів томатів, базилік, рукола, кінза, болгарський перець. Лимон, який подарували друзі, у перший рік дав п'ять плодів», — згадує Олександр Супрунець.

Цього року Олександр Супрунець вирішив спробувати робити на балконі компост з органічних відходів.

«Завдяки біоприпаратам процес розкладання решткок при теплій температурі йде швидко, запаху немає», — ділиться досвідом киянин.

Цьогоріч балкон Олександра Супрунця більше схожий на пересадочну станцію, на лабораторію.

«Зараз там кілька мішків біогумусу, торф, а також близько сотні саджанців томатів, лимон, лохина, дуб, лісова та садова суниця, огірки, квасоля, які будуть пізніше зростати у міських теплицях. За три роки «балконного фермерства» прийшло усвідомлення того, що треба йти у люди», — зазначає ідеолог проекту «Cади 31В1».

Міський город планують облаштувати на терассі Освітньої станції 31В1 і даху.

«Цього року створюємо майданчик-лабораторію, аби навчити всіх охочих вирощувати здорову їжу, розірвати коло залежності від великих агрокорпорацій та повернути розуміння того, що фермер, який вирощує екологічну продукцію, нам потрібен тричі на день. Ми не плануємо нагодувати місто — наша мета показати, що людина може і створена для того, щоб вирощувати собі їжу, поєднуючи сучасні технології і прадавні методи обробки землі», — пояснює Олександр Супрунець.

Прагнемо зробити професію фермера популярною, особливо серед молодого покоління, пояснює ідеолог проекту Cади 31В1.

Виконано за допомогою Disqus