Реклама

Фермер з Хмельниччини збирає врожай броколі тричі на рік

23 вересня 2024 51 0
Фермер з Хмельниччини збирає врожай броколі тричі на рік
pixabay

Фермер Олександр Машталер з Хмельниччини вирощує вісім сортів цвітної капусти, шість — броколі та стільки ж видів перцю. Про це пише Суспільне.

Олександр Машталер розповів, що броколі вирощує шість років. Випробував різні сорти. 

«Урожай броколі можна збирати тричі на рік — до кінця листопада. Вона витримує до восьми градусів морозу. Сорт «Перпл Меджик» я вже вирізав. У рослини з'явились «боковинки». Якщо її зрізати, вона дасть ще один врожай. Зазвичай так відбувається з будь-яким сортом», — пояснив фермер.

Читати за темою: Юрій Пудлик: Ми страхуємо себе овочівництвом та тваринництвом

Фермер розповів, що його овочі без нітратів, оскільки використовує лише органічні добрива. Завдяки цьому має постійних замовників серед рестораторів і торговців.

Щодо цвітної капусти, то має Олександр Машталер шість нових сортів та два випробуваних. А от перці, за його словами, важко виростити без розсади.

«До морозів перець буде приносити плоди. Якщо на ділянці організувати крапельне зрошення, урожай буде в три рази більший», — додав фермер.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України вніс зміни до затвердженого переліку с/г продукції, яка має обмежений строк зберігання, та переліку продукції, яка має особливий режим зберігання.

Зокрема, до переліку сільськогосподарської продукції, яка має обмежений строк зберігання додано:

  • бджолині матки;
  • капусту головчасту, кольрабі, цвітну, капусту листову;
  • корнішони;
  • салат латук і цикорій (свіжі або охолоджені).

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама