Реклама

Завдяки зрошенню аграрію з Полтавщини вдалось збільшити врожайність культур на 15-20%

25 вересня 2024 28 0
Завдяки зрошенню аграрію з Полтавщини вдалось збільшити врожайність культур на 15-20%
Kurkul.com

Організація водокористувачів «Квітучі Лани» з Полтавщини завдяки розвитку зрошення збільшила урожайність органічних сільськогосподарських культур до 20%, що дало можливість зменшити собівартість органічної продукції.

У планах — збільшити площі поливу до 500 га. Про це повідомила пресслужба Мінагрополітики

Як зазначається, ОВК створена у квітні 2023 р. за ініціативи ТОВ «Лан-Агро», яке ще з 2019 року розпочало активно цікавитися зрошенням в регіоні. 

«Фактично з 2019 року ми самостійно розпочали відродження гідротехнічної меліорації в регіоні. Зробили значні капіталовкладення для відновлення зрошувальної системи, внутрішньогосподарських систем, закупили необхідне обладнання. Проте, поки зрошувальна система знаходилась у комунальній власності, про ефективне її використання не могло бути й мови. А завдяки реформі гідротехнічної меліорації земель, у нашої організації водокористувачів з’явилася можливість отримати у власність об’єкти меліоративної інфраструктури, почати їх модернізувати та залучати інвестиції», — розповів Олег Ворона, керівник ОВК «Квітучі Лани».

Нині ОВК «Квітучі Лани» вже знаходиться на етапі активного відновлення гідротехнічної меліорації в регіоні: модернізує насосну станцію, отримує необхідне обладнання від Програми USAID АГРО. У червні Держрибагентством спільно з Омельницькою сільською радою здійснено передачу у власність ОВК «Квітучі Лани» об’єктів інженерної інфраструктури меліоративної мережі зрошувальної системи.

Зараз ОВК «Квітучі Лани» поливає 232 га сільськогосподарських угідь, що обробляються за органічною агротехнологією. Завдяки співпраці з Програмою USAID АГРО у межах реалізації субгрантового проєкту потенціал збільшення території зрошення має сягнути до 500 га. 

У рамках субгрантового проєкту до організації водокористувачів вже почали надходити перші партії обладнання: труби, шафа керування, трансформаторна підстанція, лічильники тощо.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама