Реклама

Під впливом активного попиту трейдерів ціни на фуражну пшеницю зросли

25 вересня 2024 48 0
Під впливом активного попиту трейдерів ціни на фуражну пшеницю зросли

У секторі продовольчої пшениці минулого тижня суттєвих змін не відбувалось. Проте ціни на фуражну пшеницю дещо зросли під впливом активного попиту трейдерів та відповідної динаміки на експортному ринку. Про це пише АПК-Інформ.

Кількість пропозицій пшениці, особливо з вищими показниками якості, також залишалась недостатньою через стримування продажу аграріями, які очікували подальшого зростання цін на зернову.

Ціни на пшеницю 2 і 3 класу фіксувалися переважно в межах 9000-9700 грн/т і 8500-9200 грн/т СРТ, а на фуражну пшеницю ціни за минулий тиждень зросли на 200-300 грн/т і сформувалися в межах 7500-8600 грн/т СРТ.

Нагадаємо, фермери наразі не поспішають із продажами врожаю. На думку фермера Володимир Новохацький, цьому є декілька причин.

«Одна з них — війна і надійність нашої валюти. Збіжжя — це актив, який можна реалізувати в будь-який момент при потребі коштів. Якщо у фермера немає обігових коштів, він змушений продавати продукцію. А якщо є можливість притримати урожай, то всі це роблять у надії на підвищення ціни. Раніше, коли ціни були постійно адекватні, люди могли продавати в період жнив, а зараз рахується кожна копійка і здорожчання навіть на 50-100 грн на тонні зерна — це теж додатковий зиск», — пояснив фермер.

Читайте також: У серпні змінились лідери з імпорту української пшениці

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама