Сільгоспвиробник привласнив 2,6 млн грн державних коштів

18 квітня 2016 28 0
У Черкаській області податкова міліція викрила сільгоспвиробника, що привласнив 2,6 млн грн державних коштів
segodnya.uaУ Черкаській області податкова міліція викрила сільгоспвиробника, що привласнив 2,6 млн грн державних коштів

У Черкаській області податкова міліція викрила сільгоспвиробника, що привласнив 2,6 млн грн державних коштів, повідомляється на офіціальній сторінці Державної фіскальної служби у Черкаській області у соціальній мережі Facebook.

До зловживання спеціальним режимом оподаткування вдався директор сільськогосподарського підприємства Черкаської області. Відповідно до Податкового кодексу України сільгоспвиробник мав би використовувати наявний пільговий режим виключно на виробничі потреби, пов’язані з виробництвом сільськогосподарської продукції та поліпшенням основних фондів. Натомість акумульовані на спеціальному банківському рахунку суми податку на додану вартість у вигляді безповоротної фінансової допомоги неправомірно були перераховані на розрахункові рахунки підприємств, пов’язаних з директором сільськогосподарського товариства (фактично посадовцю належить 99% їх статутних фондів).

«Як встановили працівники податкової міліції, за період 2013-2015 рр. директор сільськогосподарського підприємства перерахував на підконтрольні йому підприємства 2,6 млн грн», — сказано у повідомленні.

Також додається, що за а зібраними матеріалами оперативних співробітників ГУ ‪‎ДФС‬ у Черкаській області відомості про вчинення кримінального правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. За фактом привласнення коштів шляхом зловживання службовим становищем розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст. 191 КК України. Вживаються заходи для відшкодування завданих державі збитків.

Виконано за допомогою Disqus