Реклама

Після тримісячного зниження світові ціни на пшеницю у вересні зросли — ФАО

4 жовтня 2024 23 0
Після тримісячного зниження світові ціни на пшеницю у вересні зросли — ФАО
Kurkul.com

У вересні 2024 року Індекс продовольчих цін ФАО року склав 124,4 пункту, що на 3% вище за серпневий рівень. Підвищилися котирування цін на всі товари, включені до цього індексу: зростання склало від 0,4% для індексу цін на м'ясо до 10,4% для цукру.

Про це йдеться у звіті ФАО.

Порівняно зі стандартними рівнями минулих періодів ІСЦФ у вересні був на 2,1% вищим за аналогічний показник минулого року, але на 22,4% нижче свого піка в 160,3 пункту, досягнутого в березні 2022 року.

Індекс цін на зернові ФАО склав у вересні в середньому 113,5 пункту, що на 3% вище за серпневий показник, але на 10,2% нижче за рівень вересня 2023 р.

Після зниження протягом трьох місяців поспіль світові ціни на пшеницю у вересні зросли, що головним чином пов'язане з побоюваннями щодо несприятливих погодних умов деяких ключових експортерів.

Через надмірно вологу погоду в Канаді відбулася затримка збирання врожаю, а в Європейському союзі суттєво знизився прогноз виробництва. Проте постачання з Чорноморського регіону за конкурентними цінами обмежили зростання цін.

Світові ціни на кукурудзу також зросли, чому сприяв низький рівень води в річках Мадейра у Бразилії та Міссісіпі у Сполучених Штатах Америки, а також високий внутрішній попит у Бразилії та гарні темпи експорту до Аргентини.

Читати за темою:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама