Реклама

Китай схвалив 30 ГМ сортів кукурудзи та сої

22 жовтня 2024 26 0
Китай схвалив 30 ГМ сортів кукурудзи та сої
Kurkul.com

Міністерство сільського господарства Китаю схвалило перелік генетично модифікованих (ГМ) сортів с/г культур, які пройшли оцінку Національного комітету з реєстрації сортів сільськогосподарських культур Китаю (CNCVRC).

Про це повідомило Міністерство сільського господарства США (USDA), пише ISAAA.

Загалом Китай включив до переліку 30 генетично модифікованих сортів сільгоспкультур — 27 кукурудзи та 3 сої. Ці сорти були вперше опубліковані для громадського обговорення в березні 2024 року.

Це вже другий список схвалених сортів ГМ кукурудзи та сої. Перший, що включає 51 зареєстрований сорт кукурудзи та сої, був опублікований 7 грудня 2023 р.

Зазначається, що одним зі схвалених сортів кукурудзи є Rongyu 8K (ND207), який демонструє стійкість до азійського кукурудзяного метелика та черв’яка, а також дає на 7,9% більше врожаю, ніж його звичайний аналог. Також у переліку толерантна до гербіцидів соя Zhongliandou 6024 (Zhonghuang 6106), яка показала врожайність на 7,3% вищу порівняно з контролем.

Всі сорти ГМ кукурудзи та сої можна буде вирощувати на спеціально відведених для цього затверджених площах, що наближає країну до комерційного вирощування ГМ культур.

Читайте також: Україна наростила поставки ячменю до Китаю

Виконано за допомогою Disqus

Реклама