Реклама

В Україні завершується збір урожаю бавовнику

23 жовтня 2024 32 0
В Україні завершується збір урожаю бавовнику
Віталій Коваль

В Україні завершується збір першого експериментального урожаю бавовни. Про це повідомив міністр агрополітики Віталій Коваль.

Нагадаємо, тестові плантації висадили в Одесі навесні цього року у 8 фермерських господарствах і одній науково-дослідній ділянці Українського інституту експертизи сортів рослин. Це невеликі ділянки площею від 0,2 до 0,5 га.

Так, аграрії отримали 110 кг насіння бавовнику, яке посіяли на площі понад 5 га. Всього до України завезли п'ять сортів бавовнику: два — з США, два — з Німеччини та один — з Туреччини.

«Бавовна — це культура, яку використовують для виробництва пороху. У воєнні часи така сировина для України надважлива. Окрім цього, з бавовни також можна виробляти тканину і олію», — зазначив міністр.

За його словами, наступного року очікується збільшення посіву до 30 тисяч га. Для фермерів, які візьмуться за цю справу, Мінагрополітики планує запустити відповідні програми з фінансування.

Читати за темою: Вирощування бавовнику для текстильної галузі — завідомо неприбуткова справа

Нагадаємо, Степан Чернявський подав до законопроєкту про держбюджет на 2025 р. поправку, якою пропонується виділити субсидію на вирощування бавовнику.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама