Міжнародні експерти вчать аграріїв Херсонщини ефективному господарюванню

26 квітня 2016 52 0
Міжнародні експерти продовжують консультувати сільгоспвиробників Херсонщини
Херсонська ОДАМіжнародні експерти продовжують консультувати сільгоспвиробників Херсонщини

На Херсонщині під час першого дня, 25 квітня, консультації щодо виходу малих та середніх сільгоспвиробників на світові ринки, відбулись пленарні засідання та групові дискусії під керівництвом міжнародних консультантів, пише прес-служба Херсонської облдержадміністрації.

Під час засідань були висвітлені питання стосовно тенденцій світових ринків, основних можливостей і проблем сектору південної України, експортного потенціалу, підвищення конкурентоспроможності українських виробників та формування дорожньої карти ланцюжка щодо створення вартості для майбутнього плодоовочевого сектору.

Читати по темі: На Херсонщині фермерів навчать конкурувати на ринку

«Як зазначили консультанти, сільгоспвиробникам потрібно швидко переорієнтуватись з російського ринку збуту на інші, але це потрібно робити з урахуванням потреб ринків таких, як ринок ЄС, Африки і Близького Сходу та за правильно прорахованою вартістю для того, щоб скласти конкуренцію виробникам і постачальникам з інших країн», — сказано у повідомленні.

Також були проведені групові дискусії для ефективного аналізу потреб ринку та визначення вартості продукції для реалізації на світових ринках.

«Сьогодні, 26 квітня, розпочався другий день консультацій, під час якого розглянуть питання стосовно вимог для доступу на ринки, стратегічного планування реалізації проекту та ефективного використання інвестиційних можливостей», — додається у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus