На Хмельниччині сільських дітей навчають кооператори

20 травня 2016 50 0
Кооператори навчають школярів Хмельниччини
ПНАККооператори навчають школярів Хмельниччини

У сільських школах Шепетівщини й Красилівщини (Хмельницька обл.) проходять незвичні уроки. Не вчителі, а просвітники з Першого національного аграрного кооперативу (ПНАК) навчають дітей заробляти гроші у своєму селі і бути корисними своїй громаді.

«Багато цікавого дізналась про сучасний ринок праці, особливо про сільськогосподарські професії. Зовсім скоро ми будемо випускниками і обиратимемо свій шлях. Тому така інформація саме на часі», – каже школярка Ольга Матвійчук.

Учні охоче беруться за кооперативну математику. Прораховують свій майбутній заробіток: старанно множать прибутки, віднімають час, відведений на працю, додають здобутий досвід, а також одразу ж ділять перші гроші на речі, які зможуть придбати.

«Вважаю абсолютно правильним дати можливість донести дітям нову інформацію, яку вони зможуть використати на практиці, щоб бути готовими приймати виклики сучасного суспільства. Така мета відповідає місії вчителя, тому я рада, що з учнями додатково працюють фахівці кооперативної справи. Окрім корисних знань випускники зможуть заробити кошти і допомогти батькам оплатити власне навчання у ВНЗ», – розповідає директор Плесенської ЗОШ І-ІІІ ст. Тетяна Капелюх.

Фахівці Першого національного аграрного кооперативу готують наступний етап важливої інформації щодо самоорганізації, тайм-менеджменту і планування власного бюджету. Подібні лекції дуже популярні серед активної молоді, але коштують дорого. Кооперативна просвіта робить цінні знання доступними.

До слова, саме зараз на Хмельниччині перебуває команда АгроЕкспедиції, яка інспектує посіви жита в області. Звіт про це читайте вже завтра у наших блогах.

Виконано за допомогою Disqus