На Житомирщині можуть відкрити першу в Україні сертифіковану лабораторію для органічного виробництва

30 травня 2016 104 0
У Житомирської області є усі шанси відкрити першу в Україні сертифіковану лабораторію для органічного виробництва
ЖНАЕУУ Житомирської області є усі шанси відкрити першу в Україні сертифіковану лабораторію для органічного виробництва

У Житомирської області є усі шанси відкрити першу в Україні сертифіковану лабораторію для органічного виробництва, повідомила депутат обласної ради, голова постійної комісії з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села Ірина Костюшко, пише прес-служба Житомирського національного агроекологічного університету (ЖНАЕУ).

«Ми відтермінували розгляд Програми розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2016-2020 р. на цій сесії. Наразі хочемо доповнити її новим напрямком для України та нашого регіону — органічним. У Житомирської області є усі шанси відкрити першу в Україні сертифіковану лабораторію для органічного виробництва. Це зробить нашу область конкурентоспроможною, дасть їй значні переваги. А хто як не головні розробники цього напрямку можуть надати найкращі коментарі», — зауважила Ірина Костюшко.

За її словами, для ефективної роботи та розвитку області, повинна бути злагоджена взаємодія науки, влади та бізнесу.

«Органічний напрямок є широким та перспективним і наша область може стати передовою. Для виробників це також вигідно, різниця ціни реалізації становить від 30% до 50%, при цьому затрати знаходяться у цих же межах. Після цін варто врахувати позитивні екстеріальні дії органічного виробництва. Зараз потреба в органічній продукції у Європі сягає 80%. Тільки ті, хто можуть адаптуватися до навколишнього середовища та потреб людей, можуть створювати суспільний прогрес», — зазначила вона.

Виконано за допомогою Disqus