Аграрії Запоріжчини посилять боротьбу зі шкідниками

31 травня 2016 78 0
Погодні умови, дощова погода сприяють інтенсивному розвитку хвороб, шкідників і росту бур’янів на Запоріжчині
Запорізька ОДАПогодні умови, дощова погода сприяють інтенсивному розвитку хвороб, шкідників і росту бур’янів на Запоріжчині

Посівна кампанія у сільськогосподарських підприємствах Запорізької області наближається до завершення, пише прес-служба Запорізької облдержадміністрації.

За даними департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, ярі зернові та зернобобові культури посіяно на площі 862 тис. га або 94% до прогнозу (у 2015 р. – 561 тис. га), у тому числі: ранні ярі зернові — на площі 197 тис. га або 99%; кукурудза на зерно — на площі 44 тис. га або 89 %; гречка — на 1,19 тис. га або 90 %; просо — на 11,5 тис. га або 53 % до прогнозу.

«Посів соняшника проведено на площі 522 тис. га або 98%, сої – на площі 12,8 тис. га 107%», — сказано у повідомленні.

Також додається, що тепер перед аграріями постала інша проблема. Погодні умови, дощова погода сприяють інтенсивному розвитку хвороб, шкідників і росту бур’янів.

«У зв’язку з цим у червні передбачається найбільший обсяг захисних робіт з використанням хімічних засобів захисту рослин, що вимагатиме від хліборобів максимальних зусиль і уваги до організації захисту майбутніх урожаїв, здоров’я людей і навколишнього середовища», — сказано у повідомленні.

З прогнозом фітосанітарного стану та рекомендаціями щодо захисту основних сільськогосподарських рослин у господарствах Запорізької області у червні 2016 р. можна ознайомитись тут.

Виконано за допомогою Disqus