Прогноз урожаю олійних у світі піднято за рахунок соняшника — USDA

14 червня 2016 63 0
Урожай олійних у світі зросте
pixabay.comУрожай олійних у світі зросте

Прогнозований обсяг виробництва в 2016/17 МР олійних культур у світі було піднято завдяки зростанню очікуваного урожаю соняшнику – до 13 млн т, чим було компенсовано скорочення обсягів виробництва української сої та китайського хлопку, повідомляє прес-служба Української аграрної конфедерації (УАК), посилаючись на Департамент сільського господарства США (USDA).

Світове виробництво сої у 2016/17 МР залишається рекордним, перевищуючи рівень поточного року на 3%. Тим не менш, світові кінцеві запаси прогнозуються на ще нижчому рівні, ніж минулого місяця, через значне відставання обсягів початкових запасів культури від очікуваних у таких країнах, як Бразилія, США та Китай.

Прогнозовані обсяги виробництва соняшнику у майбутньому маркетинговому році було збільшено до 42,1 млн т, що на 7,6% вище рівня поточного року. Світові кінцеві запаси культури очікуються уже на рівні майже 1,4 млн т.

Що стосується експорту, то Україна залишається єдиним серйозним гравцем на світовому ринку соняшнику – прогнозовані обсяги українського експорту соняшникового шроту в 2016/17 МР сягають 4,5 млн т, соняшникової олії – 4,8 млн т. Це становить відповідно 64% та 57% від світового ринку.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою