В Україні діє вже 210 сертифікованих органічних господарств

17 червня 2016 98 0
Органічне виробництво розвивається
vidomosti-ua.comОрганічне виробництво розвивається

Хоча органічний рух в Україні розпочав свій розвиток двадцять років тому та особливо він активізувався в останні п’ять років, заявив голова правління Федерації органічного руху України Євген Милованов, пише прес-служба Федерації органічного руху України.

За його словами, наочним доказом тому слугує зростаюча кількість господарств, які надають перевагу саме органічним методам виробництва.

«Ринок споживання органічних продуктів в Україні зріс й у 2015 р. склав €17 млн. На початок 2016 р. сертифікованих органічних сільгосппідприємств було вже 210, які ефективно господарюють на площі понад 410 тис. га», — сказав він.

Також додав, що за умови ще тіснішої співпраці, постійного діалогу між виробниками, переробниками, торгівцями, сертифікаторами, споживачами, громадськими організаціями, Міністерством та іншими владними органами, є тверда впевненість у тому, що вітчизняна органічна агрокультура вийде на якісно новий рівень розвитку, забезпечуючи стабільні прибутки виробникам і здорову безпечну продукцію споживачам.

Виконано за допомогою Disqus