Українські сировари активізували виробництво

7 липня 2015 110 0
Українські сировари активізували виробництво
Тsn.uaУкраїнські сировари активізували виробництво

Диверсифікувати сирне виробництво сухим молоком українські підприємства останнім часом відмовляються. У надії на поліпшення ринкової кон'юнктури вони воліють ризикувати і випускати великі обсяги сиру, повідомляє «Інфагро».

Внутрішній продаж товару, схоже, цього року ненабагато впав у порівнянні з минулим роком, а може навіть і не впав, що дивно на тлі зниження платоспроможності населення і зростаючих цін на сир.

Обнадіює деяких українських сироварів перспектива виходу на ринок Казахстану. Але такі гравці повинні розуміти, що навіть ті компанії, які весь час мали доступ до цього ринку, особливо не можуть наростити продажі. Занадто малий ринок сиру Казахстану з урахуванням поставок туди величезних обсягів дуже дешевого сирного продукту.

В цілому в боротьбі за імпортерів українські експортери все частіше йдуть на демпінг. В останні час традиційні сири контрактує на експорт в дуже широкому діапазоні: $3300-3800 т.

Внутрішні ціни на сир літом кілька великих компаній збільшили, але тільки в прайсах, все одно вони масово вдаються до акцій з ціновими знижками. Наприкінці червня традиційні сири пропонуються торговим мережам по 90-95 грн/кг, а дистриб'юторам заводи такий товар найчастіше відвантажують по 74-80 грн/кг.

Як вже вище згадувалося, українські сировари останнім часом активізували виробництво. У травні місяці випуск сичужних сирів збільшений відразу на чверть, майже до 10 тис. т (це навіть більше травневого показника 2014 р.). Збільшено також виробництво сирних продуктів на 9% до 6,5 тис. т.

Виконано за допомогою Disqus