Казахстан. Операції з зерновими розписками проводитимуть через мобільний

21 червня 2016 103 0
Операції з електронними зерновими розписками у Казахстані можна буде проводити через мобільний додаток
rsnvrn.ucoz.ruОперації з електронними зерновими розписками у Казахстані можна буде проводити через мобільний додаток

Операції з електронними зерновими розписками у Казахстані можна буде проводити через мобільний додаток, повідомляє «АПК-інформ».

Для проведення операцій з електронними зерновими розписками з 1 липня 2016 р. у Казахстані запускається в експлуатацію мобільний додаток «е-зерно», заявив голова правління «Інформаційно-облікового центру» Жанасил Оспанов.

«Для зручності використання в інформаційній системі, і з огляду на високе використання мобільних телефонів для підключення до Інтернету, нами з 1 липня запускається в експлуатацію мобільний додаток «е-зерно», — сказав він.

Таким чином, за його словами, власники зернових розписок практично з будь-якої точки світу зможуть поводити операції із зерновими розписками і підписувати їх з використанням електронно-цифрового підпису (ЕЦП). Також для зручності користувачів на порталі розміщена електронна карта зерносховищ, на якій відображається максимальна технічна ємність елеватора, а також завантажені і вільні ємності.

Він нагадав, що з 23 липня цього року випуск зернових розписок буде проводитися тільки в електронному форматі у рамках внесених змін до закону про зерно. Для цього користувачам, тобто, хлібоприймальним підприємствам і сільгосптоваровиробникам необхідні електронний цифровий підпис і доступ до мережі Інтернет.

«Проблем з отриманням ЕЦП ми не спостерігаємо. На сьогодні випущено більше 4 млн ЕЦП для фізичних осіб і близько 400 тис. ЕЦП для юридичних осіб», — поінформував він.

Виконано за допомогою Disqus