Буревій на Полтавщині забрав життя людей, худоби та птиці

30 червня 2016 156 0
На Полтавщині оцінюють наслідки страшного буревію
readmas.ruНа Полтавщині оцінюють наслідки страшного буревію

Рятувальники розкопують мертву худобу, яку змило минулого тижня під час буревію на Полтавщині. Про це повідомляє vpoltave.info.

Наслідки 6-годинного буревію, який приніс лихо в 11 населених пунктів Лубенського, Чорнухинського та Лохвицького районів ліквідовують більше 3-х десятків працівників ДСНС. Загалом залучили 59 одиниць техніки та 313 надзвичайників.

Із води дістали двох людей, яких знесло потужним потоком води у річку. Нині під пластами грунту та сміття і досі знаходять худобу, яка не змогла врятуватися від сильних потоків води.

«Цієї ночі під селом Вороньки витягли мертвого коня з хомутом. Досі знаходять мертвих телят, худобу, птицю, які в ту ніч потонули, бо були прив’язані та паслись на лузі», — зазначив депутат Полтавської облради Василь Стасовський.

На полях та присадибних ділянках пошкоджено посіви сільськогосподарських культур.

«На полях та присадибних ділянках Лубенського району негода пошкодила посівів на площі 1500 га. Є загроза можливого руйнування захисної дамби ставка та затоплення села Ждани і Окіп. На території Лохвицькоко району сталося підтоплення 8 приватних домогосподарств та огородів», — розповів начальник Головного управління ДСНС України у Полтавській області Володимир Салогуб.

Наразі залишаються підтопленими 12 домогосподарств. Остаточні масштаби розрухи встановлюються.

Виконано за допомогою Disqus