На Чернігівщині прокуратура хоче повернути надані фермеру 143 га земель

2 липня 2016 79 0
На Чернігівщині прокуратура хоче повернути надані фермеру 143 га земель
nashigroshi.org

Прокуратурою Чернігівської області заявлено до суду позов про визнання протиправним та скасування розпорядження, яким фізичній особі надано дозвіл на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду орієнтовною площею понад 143 га вартістю 2,1 млн грн для ведення фермерського господарства на території Боровиківської сільської ради Чернігівського району, повідомляє прокуратура Чернігівської області.

Встановлено, що Чернігівською районною державною адміністрацією у 2012 році надано дозволи на розроблення землевпорядної документації для надання в оренду земельних ділянок, які в порушення вимог ст. 7 Закону України «Про фермерське господарство» не становлять єдиний масив земель, а виділені окремими площами, які знаходяться на значній відстані між собою.

При цьому потенційним орендарем не обґрунтовано потреби в отриманні саме таких значних площ земельних ділянок, не зазначено перспективи та можливість такої діяльності, як того вимагає Закон України «Про фермерське господарство». Крім того, у господарюючого суб’єкта відсутня в необхідній кількості техніка, приміщення.

Попри те, що пройшло понад чотири роки, документацію із землеустрою для затвердження не подано, договори оренди земель не укладено.

Через це законний обробіток землі здійснюватися не може, а бюджет втрачає значні надходження у вигляді орендної плати.

Виконано за допомогою Disqus