Корпорація Panasonic представила концепт «розумної» ферми

6 липня 2016 104 0
Нові розробки Panasonic дозволять збільшити надої молока
domikru.netНові розробки Panasonic дозволять збільшити надої молока

Нещодавно одне з дочірніх підприємств корпорації Panasonic ― компанія Panasonic Environmental Systems and Engineering ― організувала прес-тур на високотехнологічну тваринницьку ферму в м. Отавара, префектура Точиги. Японським журналістам представили концепт «розумного будинку» для корів, обладнаного сенсорами, системою вентиляції та іншими інноваційними розробками. Про це повідомляє прес-служба корпорації Panasonic.

До створення «смарт-ферми» компанію підштовхнув ряд гострих проблем, з якими стикається сільське господарство Японії. Подорожчання кормів, захворювання тварин, а також старіння населення і брак робочої сили змушують сільгоспвиробників активніше використовувати технології для підвищення продуктивності. На показники також впливає спекотна погода, через яку знижуються плодючість і надої.

«Компанія Panasonic Environmental Systems and Engineering обладнала ферму «розумними» сенсорами, що контролюють температуру і вологість в приміщенні, а також активність тварин. Система повітропроводів і вентиляторів дозволяє імітувати легкий бриз (вітер зі швидкістю близько 2 м/с), який знижує температуру повітря і запобігає скупченню парів аміаку», — сказано у повідомленні.

Японські корови, судячи з усього, позитивно оцінили нововведення. Спільне дослідження, реалізоване в 2014 і 2015 рр. Panasonic Environmental Systems and Engineering і японським університетом Уцуномія за підтримки компанії GreenHeart T & K показало, що нове рішення дозволяє підвищити надої навіть в найспекотніший період року ― з липня по жовтень. У дослідженні було задіяно близько 80 корів. Спокійні і задоволені тварини, які не страждають від спеки, настирливих мух, ґедзів і птахів, давали, в середньому, на 7 літрів молока більше від очікуваного рівня, що еквівалентно 10% приросту. Середня частота їхнього дихання знизилася приблизно на 8 зітхань в хвилину, що говорить про те, що корови легше переносили стрес, обумовлений спекою.

У майбутньому компанія Panasonic Environmental Systems and Engineering планує ускладнити і доопрацювати запропонований концепт для використання в птахівництві та свинарстві. Система може бути доповнена сонячними панелями, системами переробки використаної води та продуктів життєдіяльності птахів і тварин, фільтрами для нейтралізації запахів, а також системами спостереження за поголів'ям худоби.

Виконано за допомогою Disqus