Польща. Фермери просять армію зупинити АЧС

17 липня 2016 71 0
Армія зупинятиме АЧС?
vidomosti-ua.comАрмія зупинятиме АЧС?

Після виявлення чергового спалаху африканської чуми свиней (АЧС) Люблінська сільськогосподарська палата звернулася до міністра оборони з проханням про можливе використання армії для відстрілу кабанів, повідомляє «Зелений фронт».

Це схоже на розпач, але побоювання фермерів зрозумілі. Ситуація на ринку свинини та поширення африканської чуми свиней була одними з найважливіших питань, які обговорювалися під час загальних зборів Люблінської сільськогосподарської палати.

Фермери незадоволені результатами профілактики хвороби і збитком у сільському господарстві, який приносять кабани.

«Часті випадки АЧС, збиток від нівечення посівних культур, який чинять кабани, і, як наслідок, багатомільйонні втрати, понесені польськими фермерами, є результатом дуже великої популяції кабанів на території Польщі. Санітарний відстріл кабанів, розпочатий міністром сільського господарства, не дає ніякого результату. Популяція кабанів на території Люблінського воєводства постійно зростає, і збільшує шкоду, яку завдають кабани», — сказав голова Люблінської сільськогосподарської палати Петро Бурек.

На думку фермерів, той факт, що популяція кабанів збільшується, є ознакою поганого планування і повільністю у реалізації мисливських планів.

«На нашу думку, для того, щоб відстріл здійснювався на потрібному рівні, його повинні проводити спеціально навчені і екіпіровані служби. Тому загальні збори нашої палати звернулися до міністра оборони з проханням про підтримку мисливських клубів і про можливе залучення армії для зменшення поголів’я кабанів», — додає Петро Бурек.

Низькі темпи відстрілу диких свиней стали причиною вимог радикалізувати кроки щодо обмеження популяції кабанів, включених у травні у заяву Національної спілки роботодавців-виробників свиней. Тоді фермери закликали владу вважати кожен випадок АЧС у кабанів приводом для необмеженого санітарного відстрілу.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою