Китай запустив експериментальний проект у сфері рослинництва

21 липня 2016 74 0
Землеробство буде здійснюватися за принципами сівозміни та парової системи
turistics.comЗемлеробство буде здійснюватися за принципами сівозміни та парової системи

Китай запустив експериментальний проект у сфері рослинництва, згідно з яким на території Північно-Східного Китаю, де клімат холодний, на площі понад 400 тис. га землеробство буде здійснюватися за принципами сівозміни та парової системи, повідомляє Аgriacta.

У цьому регіоні сільське господарство представлено рівноцінно рослинництвом і скотарством. Раніше тут традиційно на полях дотримувалася система пару і сівозміни, зернові культури чергували з технічними, основні види зернових — з неосновними.

Однак у зв'язку з сучасними ринковими тенденціями фермери перейшли на вирощування кукурудзи і соєвих бобів, перестали дотримуватися сівозміни. У результаті цього вже зараз вони зіткнулися з такими проблемами як поширення шкідників і хвороб рослин і зменшення родючості ґрунту. Для експерименту на виділених ділянках земель у провінціях Хебей, Хунань, Гуйчжоу, Юньнань і Ганьсу буде на площі 78 тис. га введена парова система, при якій земля 1 рік «відпочиває» від посівів.

Ще на 330 тис. га у Північно-Східному Китаї буде введена система сівозміни.

Заступник міністра сільського господарства КНР Юй Сіньжун повідомив, що у разі успішності експерименту площі для його проведення будуть розширені. Селяни, які потраплять у зону експерименту, отримають матеріальну допомогу.

Виконано за допомогою Disqus