Американський регулятор схвалив придбання Syngenta компанією ChemChina

23 серпня 2016 102 0
Китай у процесі придбання Syngenta
agriculture.byКитай у процесі придбання Syngenta

Комітет з іноземних інвестицій США схвалив купівлю китайською держкомпанією China National Chemical Corp. (ChemChina) швейцарського виробника засобів захисту рослин і насіння Syngenta AG. Обсяг угоди – $43 млрд. Про це повідомляє офіційний сайт Syngenta.

Разом з цим інформаційне агентво Інтерфакс-Україна пише, що акції Syngenta на торгах 22 серпня додають у ціні 12%.

Відповідно до умов угоди, узгодженими двома компаніями в лютому цього року, ChemChina заплатить $465 за акцію Syngenta плюс спеціальні дивіденди в розмірі 5 франків на акцію.

«Керівництво Syngenta висловлювало впевненість в тому, що угода не несе в собі проблем для національної безпеки США. Однак у березні цього року американський сенатор-республіканець Чак Греслі, глава юридичного комітету Сенату, заявив, що купівля Syngenta, яка має операції в США, дасть Пекіну контроль над важливою частиною американської сільськогосподарської інфраструктури«», — сказано у повідомленні.

Комітет з іноземних інвестицій США, який має право заблокувати будь-яку угоду, яка, на його думку, загрожує національній безпеці, не знайшов перешкод для угоди між ChemChina і Syngenta та схвалив її.

Компаніям необхідно отримати схвалення ще ряду регуляторів. Вони розраховують закрити угоду до кінця поточного року.

Угода між ChemChina і Syngenta стане найбільшим поглинанням китайцями європейської компанії. Вона призведе до створення корпорації з капіталізацією понад $100 мхімлрд і найбільшим у світі бізнесом в сфері сільськогосподарських хімікатів.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою