Мінагропрод має провести просвітницьку роботу щодо ринку землі — думка

25 липня 2016 96 0
До 70 % людей взагалі не підтримують такого поняття як вільний ринок землі
independent.ieДо 70 % людей взагалі не підтримують такого поняття як вільний ринок землі

До 70 % людей взагалі не підтримують такого поняття як вільний ринок землі, заявив в ексклюзивному інтерв'ю Кurkul.com заступник голови Аграрної партії України (АПУ) Денис Марчук.

За його словами, перш за все потрібно було провести просвітницьку роботу, показати бачення міністерства стосовно того, скільки в Україні взагалі є земель, яка частина з них обробляється державою, яка знаходиться у паях, у агрохолдингів, зрозуміти наскільки вона є рентабельною.

«Показати всі ці речі, а потім вже думати, можемо ми продавати землю в Україні чи не можемо», — зазначив він.

Також додав, що у країні мав би запрацювати перш за все закон про обіг земель сільськогосподарського призначення. Цей законопроект жодного разу не розглядався у Верховній Раді, крім того, що на комітетах порушувалося питання.

Читати по темі: Денис Марчук: Мінагропрод залишив фермерів наодинці зі своїми проблемами

«Друге питання, на яке ми повинні дати відповідь — хто має право купувати цю землю? Чи це будуть юридичні чи фізичні особи? І третє питання: ми повинні визначити, яка кількість землі буде віддаватися врешті-решт в одні руки? Мені здається, що треба чітко і прозоро сказати: протягом 10-ти років у країні земля не буде продаватися, допоки ми не дамо відповіді на все вище перелічене. Якщо ми досягнемо консолідації і розуміння мешканців, у приватній власності яких є земля, тоді можна про щось говорити. А так це питання потрібно просто закрити і сказати, що земля в Україні не продається», — підсумував він.

Виконано за допомогою Disqus