Veris Technologies створила платформу для моніторингу ґрунту

29 липня 2016 71 0
Veris U3 використовує три види датчиків
aggeek.netVeris U3 використовує три види датчиків

Veris Technologies створила нову платформу для моніторингу стану ґрунту, повідомляє Тraktorist.ua, посилаючись на aggeek.net.

Нова модель Veris U3 використовує три види датчиків. Перший — для аналізу рівня pH у ґрунті, другий — для моніторингу кількості органічних речовин, третій — для моніторингу електропровідності ґрунту.

Для проведення аналізу ґрунту, Veris U3 кріпиться до позашляховика. Платформа використовує запатентовані електричні, інфрачервоні і електрохімічні датчики для збору даних по трьох ключових характеристиках стану ґрунту.

Щоб дізнатися рівень pH, датчик SpeedRoad за допомогою іоноселективних електродів зондує стан ґрунту кожні 8-10 секунд. Це дозволяє створювати карти pH.

Інший сенсор, ISCAN, це інфрачервоний оптичний датчик для моніторингу кількості органічних речовин, який використовує двохвильову систему вимірювання ґрунту.

Моніторинг електропровідності ґрунту проводиться на основі аналізу текстури, вологості і вкорінення ґрунту. Аналіз електропровідності дозволить дізнатися, як довго будуть дозрівати культури.

Недавнє дослідження ефективності платформи, яке проводила Veris Technologies, показало, що управління земельними ресурсами покращилося на 41% завдяки змінним нормам висіву і поліпшеному використанню азоту у ґрунті.

Виконано за допомогою Disqus